torstai 6. toukokuuta 2010

Konehirvi

Eilen huomasin iltapäivällä netistä että olisi Haukiputaalla konehirvi taas liikenteessä. Pikainen soitto kierros vaimolle ettei ole mitään tärkeämpää menoa ja päätös oli valmis. Ei kun haukiputaalle heti töiden jälkeen. Itsellä kyllä jäi rästi hommat taas rästiin odottamaan suotuisampia aikoja mutta minkäs teet..
Syy miksi halusin Tiron tutustuvan tuohon otukseen on se että ensikohtaamisen arkailut tehdään jo hyvissä ajoin eikä näin tuhlata jahti aikaa. Lisäksi uskon että koira on syksyllä valmiimpi kohtaamaan ja jopa innokkaampi hirven perään kun tietää mitä on odotettavissa.

Tirohan ei ole näkö kontaktia vielä hirveen saanut ennen eilistä vierailua konehirven luo.
Meidän vuoron alettua kytkin Tiron pitkään naruun ja lähdettiin lähetymään hirveä. Tiro huomasi otuksen jo kaukaa ja alkoi matalasti murahdella ja karvoja pörhistelemään. Lähemmäs mennessä Tiro alkoi sievästi voksahtelemaan murinen saattelemana. Kauas se ei minusta lähtenyt mutta tuli mukana hieman arkaillen.
Yritin kuvata samalla omalla videokameralla tapahtumaa mutta se ei oiken onnistunut, mutta jospa siitä jotain saa leikattua.
Tapahtuman järjestäjistä yksi kaveri tuli tukemaan kaveriksi koiraa ja rohkaisemaan menemään lähemmäs ja pian alkoi jo haukahtelua kuulumaan. Kehuin Tiroa heti jotta hoksais mitä pitää tehdä. Ja siitä se sit lähtikin haukku kulkee.
Kun Tiro sai juosta vapaana ja haukkau hirveä etenpää nousi häntäkin jo ylös ja heilui iloisesti. Kun kutsuin koiran luokseni ja lähestyttiin hirveä häntä taas painui alas, mutta haukku vain parani koko tapahtuman ajan. Viettiä hirvelle oli sillä Tiro pyrki hirven perään kun se lähti pois päin vaikka kovin tuntui jännittävän.
Lähi etäisyydellä Tiro oli jatkuvasti minun läheisyydessä eikäoikein uskaltanut lähteä yksin hirven luo mutta en tuota kylläodottanutkaan 5kk pennulta.
Tapahtuma oli erittäin mielenkiintoinen ja siittä jäi kyllä todella positiivinen kuva. Järjestäjille suuri kiitos ja arvostan suuresti sitä kuinka tulitte tukemaan ja rohkaisemaan koiraa eli olitte pelissä mukana täydellä sydämmellä!
Koitan saada video pätkää tännekkin näkyviin ja toivottavasti tiimin oma video joka varmasti kertoo paljon enemmän tulee http://konehirvi.suntuubi.com/?cat=1 sivuille.
Kiitokset vielä kerran Konehirvi tiimille!

Ei kommentteja: