tiistai 12. lokakuuta 2010

Opettelua isännällä ja koiralla

Nyt on kolme viikonloppua takana hirvijahtia.
Opiskelua tämä on ollut ehkä enemmän isännälle kuin koiralle. Toinen viikonloppu meni jo Tiron osalta hienosti siinä mielessä että koira haki erittäin hyvin aiempiin metsä reissuihin verrattuna. Harmi vain että kuljettiin alueita joista ei hirviä löydetty.
Viime viikonloppuna lauantaina löysimme hirven joka ei antanut haukkua. Näin up ohjelmasta että Tiro löysi tuoreet jäljet, mutta palasi reilun parin sadan metrin päästä takaisin. Menin suolle jonka laidasta Tiro paöasi takaisin jolloin Tiro lähti uusiksi jäljille ja löysikin hirven joka painui vauhdilla reilun kilometrin. Pudotin up ohjelmaan paikannus väliksi 10 sekuntia jotta tietäisin missä koira on ja minne menee reaaliajassa. Tiro pysähtyi niin kauas ettei haukkua voinut kuulua joten soitin pantaan josta kuului muutama haukku. Samalla kun lopetin puhelun puhelin ilmoitti haukusta, mutta samantien Tiro lähti taas liikkeelle. Tiro meni noin 100m ja palasi haukku paikalle jossa pyöri hetken ja lähti tulemaan takaisin. menimme Tiron kanssa yhdessä paikkaan jossa karkko tapahtui ja Tiro haki ja jonkin moista aluetta muttei enää päässyt jäljille.
Sunnuntai meni kävellessä ja Tiro ei oikein innostunut hakemaan joten yhden lenkin päätteksi vein sen pois. Mennessä tarkistettiin vielä yksi nuolukiven seutu mutta turhaan.
Metsälintuja tuntuu olevan pennulle ihan haitoksi asti koska energiaa ja aikaa tuhraantuu niiden perässä juoksemiseen joka päivä useaan kertaan. Pääasia että riistaviettiä löytyy..
Päätin pitää väliviikonlopun ja käydä uistelemassa. Toivottavasti isännällä ja Tirolla on tuplasti seuraavalla metsästy kerralla motivatiota. 5uli käytettyä liikaa pentua metsällä ja se väsyi selvästi eikä päässyt jyvälle mitä me siellä metsässä touhuttin.
Parin viikon tauko siis..

Ei kommentteja: