lauantai 4. joulukuuta 2010

Reeniä ja onnistumisia

Päästiin pitkästä aikaa Tiron kanssa metsään. Kaiken maaliman kiireet estäneet metsään pääsyn, mutta nyt oli tarkoitus pyhien aikana käydä pari päivää.
Ammulla lähdettiin hämärissä liikkeelle ja haettiin Ismo matkaan. Suunnattiin muutaman mutkan jälkeen puntarivaaraan päin etsimään tuoreita jälkiä. Löydettiin viimein tuoreen oloiset jäljet ja päästin Tiron tutkimaan niitä. Tiro meni jälkiä jonkin matkaa, mutta lähti haahuilemaan nokka pystyssä jäljistä erilleen. Odoteltiin jokin aikaa kun Tiro teki hakulenkkiä lähimaastossa. Päätin lähteä tutkailemaan jälkiä tarkemmin jonkin matkaa ja totesin ettei ne niin tuoreet edes olleet vaan lunta oli satanut jäljelle puiden suojassakin. Tiro tuli kuitenkin taakani ja pyhkäisi ohitseni vauhdilla. Mukavan näköistä kun liike on jo todella rivakkaa ja riskiä. Tiro pölähti ohitseni jälkeä pitkin ja taas näytti etäänpää että nosti nokkaa ja sai ilmavainua jostain.
Palasin autolle juttelee Ismolle ja arvuuteltiin ettei tainnut olla tuoreet noi jäljet.
Tutkailin UP.ta puhelimelta ja kohta vauhtia alkoi koiralla olla 17km/h. Perhana, löytykö jänis vai oliko sittenkin hirviä??? Tiro meni pari sataa metriä ja kajahti eka haukku. HIRVI!! Jes, kerrankin tuuria ettei tarvi koko päivää hakea kantturaa vaan löytyi heti aamusta.
Hirvi siirtyi vajaan pari kilometriä jossa haukkui hetken ja hirvi otti heti karkon. Taas mentiin vajaa parikilometriä mutta sitten sai jo haukkua jonkin aikaa ennen kuin suraava karkko vei reilut kolme kilometriä ennekuin taas rauhoittui ja alkoi parin kilometrin hitaasti siirtyvä haukku. Vaikea arvioida noita matkoja mutta koknaismatkaa kertyi n.20km työskentelylle ennen kuin Tiro heitti leikin kesken. Liekkö ollut jokin häiriötekijä tuolla kun omituista rinkiä alkoi kiertää.
Käytiin viheltelemässä Tiro takaisin Lieran lammella ja palattiin hyvillä mielin kotia.
Huomenna lepopäivä ja maanantaina metsään uudestaan.
Hyvästi on sinni kasvanut Tirolla. Pian ei jää elukat enää mettään =)

Ei kommentteja: