torstai 22. syyskuuta 2011

Hyviä ja huonoja..

Viikko takaperin käytiin tutkailemassa hirvimaastoja Pudasjärvellä ja hirviä löytyi kohtuu helposti.
Emä ja vasa saatiin ylös aamulla kahdeksan aikaan. Pääsin näköetäisyydelle vain kerran ja sen jälkeen porukka painui niin sakeaan risukkoon ettei lähelle päässyt. Työskentely päättyi neljän jälkeen.
Illalla huomasin että Tiro ontuu oikeaa etutassua välillä. En siihen kiinnittänyt silloin enempää huomiota. Lauantai pidettiin välipäivä ja sunnuntaina lähdettiin vielä käymään metsässä.
Tiro hävisi jossain välissä luotani kun jatkoin matkaa tielle nuolukiveltä. Näin tiellä muutaman sadan metrin päässä sarvi pään jota kohti tiro meni kevyttä ravia. Tuossa jo ihmettelin että miten se menee niin hitaasti ja rauhallisesti. Hirvi jatkoi matkaa tien yli tiron käydessä jäljellä. Samaan aikaan tuli autoja joiden jälkeen tiro tuli tielle. Lähti vielä kerran reilun sadan metrin päähän jälkeä pitkin mutta tuli pois kun vihelsin. Auto porukalla oli hiriv haukussa muutaman sadan metrin päässä joten kutsuin tiron pois häiritsemästä kun ei sillä tuntunut olevan kaikki kunnossa. Tiro tosiaan tuli pois korvat luimussa ja sen näköisenä että anteeksi...
Lähdimme kotia kohti ja illalla sisällä tarkistettiin jalat ja haavhan sieltä löytyi.. Nyt tirolla on ollut side koko viikon jalassa ja toivotaan että se olisi sen verran kuntoutuut että voisi mennä metsään. Haava ei ollut paha eikä vuotanut mutta selvästi se häiritsi tiroa.
Lauantaita sekavin mielin odotellaan..

Ei kommentteja: