sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Ei se aina onnistu..

Aamusella ajeltiin taas samoille seuduille kuin lauantaina.Päästin koiran hämärissä irti ja tiro lähti kuleksiin vasta tuuleen. Tiro oli reilu puoli tuntia reissussa ja kävi parhaillaan reilun 1,6km päässä. Tämä oli kuluvan syksyn paras hakukenkki josta täytyy olla todella tyytyväinen. Haku tuntuu paranevan päivä päivältä.
Tiro palasi meidän luokse jolloin lähdin ohjaamaan koiraa myötätuuleen. Alueet jossa hirvet asustaa olivat tuulen suhteen väärällä suunnalla, mutta en antanut sen häiritä. Ehdin edetä noin 400-500m kun tiro oli taas hävinnyt etumaastoon ja haukku käyntiin. Palasin autolle tarkkailemaan tilannetta ja näytti että pienen siirtymän jälkeen hirvi asettui haukuttavaksi noin kilometrin päähän.
Tehtiin tulet ja paistettiin makkarat. Lähdettiin sen jälkeen hiippailemaan haukulle. Kun olimme 400m päässä haukusta kuului laukaus jostain etu vasemmalta muutaman sadan metrin päästä. Haukku keskeytyi ja tiro lähti kohti laukausta. Siinä sitä ihmeteltiin että mitä nyt, taitaa koiralla olla helppo eväs mielessä kun jätti hirven tuon takia. No pian tirio palasi takaisin käyden ensin jälestämässä toista hirveä joka oli painunut yli pitäjän rajan. Sieltä palatessa se teki laajan kaaren ja palasi hirvelle jonka se löysi aikaisemmin. Haukkui hetken, kävi yhteydenotolla ja palasi takaisin haukkumaan.
Pääsimme lopulta alle 100m päähän mutta ei päästy näkemään kun hirvi otti karkot. Palasimme autolle ja menille eri tielle josta lyhyempi matka mennä haukkuun. Pääsin 4 kertaa alle 100m päähän mutta en saanut ampuma tilaisuutta. Näin kyllä hirven kaksi kertaa. Tiro kävi vielä yhetyden otolla ennen viimeistä näkö havaintoa ja kysyin siltä joko luovutetaan kun kellokin alkoi olla niin paljon, mutat tiro vaan heilutti häntää ja painui takaisin haukkumaan.
Myöhemmin koitettiin saada koiraa pois pillillä ja ampumalla mutta mikään ei auttanut, mutta sitten hirvi otti rajun karkon jota tiro seurasi vajaat 2km ja jäi tutulle paikalle, edellis päivän kaatopaikalle. Hirvi oli juossut saman hakkuun poikki ja tuohon tiro luovutti.
Lähdimme lahtivajalle jossa lihat oli jo jaettu, joten tuskin olisimme saaneet enää edes lupaa ampua.
Todella hieno päivä siitä huolimatta ettei kaatoa tullut!

Ei kommentteja: