sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Nisun kanssa jälkihajoituksia

Ollan nisun kanssa aloitettu heti jälkiharjoitukset.
Nyt on kolmas kerta kun metsässä käytiin jälkeä tekemäss. Ensimmäinen reissu meni vähän pieleen kun vein pennun liian akaisin jäljelle joten se lyhyt jälki mentiin ilmavainulla.
Vappuna tein n.40 jäljen ja jätin sen tunniksi rauhaan. Mentiin edemmäs ensin tutustelemaan metsän hajuihin.
Kun vein pimun jäljelle niin sehän lähti hyvin sitä etenemään. Nenu maassa meni koko matkan jäljen päähän väliin mutustellen kinkun palasia joita olin sinne pudotellut. Perillä odotteli villasukat jotka kyllästetty karhun rasvalla ja pala kinkkua.
Seurasin jäljitystä koko matkan kuvaten sen videolle. Ikää nisulla oli tuolloin 10 viikkoa.

Nyt käytiin taas kokeilemassa miten se jälki maistuu. Nyt tein reilun 100m jäljen. Taas mentiin edemmäs odottelemaan hajujen hälvenemistä.
Nisu ei vielä lähde edemmäs vaikka irti sen laskee metsään, mutta ei vielä tarvikkaan on se sen verran pieni vielä. Kotipihalta se kyllä lähtee luikkii karkuun muttei vielä metsässä.

Päästin nisun jälleen noin tunin päästä jäljelle ja nyt se lähtikin heti reippaasti menemään. Niin että ensimmäiset herkut jäi huomaamatta.. Ilmeisesti olis pitänyt hieman pidempään vielä odottaa.
Nyt en lähtenyt matkaan vaan menin sivummalle seuraamaan miten homma etenee.
Nisu eteni koko jäljen välillä käyden tarkistamassa taakse päin jäikö herkkuja. Lopulta se palasi omia jälkiään takaisin jäljen päästä.



Jälkiharjoituksia jatketaan nyt viikon välein asteittain haastetta ja matkaa lisäten. Jospa se palkitsis myöhemmin.

Urosten kanssa olen pyörälenkillä käynyt joitain viikkoja. Meni aika pitkään ennen kuin tiet olis siinä kunnossa että pyöällä viitsi lähteä lenkittämään.
Rekulla on kova pohjakunto ja kympin lekit menee hienosti. Tirolla on päässyt paino hieman nousemaan lepojakson aikana. Ilmeisesti liharuoka tekee tehtävänsä. Punnitsin koirat matolääkityksen vuoksi viikko sitten ja tiro painoi 34kg ja nisu 8,4kg. Rekku on edelleen 30kg. Siihen ei tunnu liha tarttuvan, mutta väliäkö tuolla kun liikkua jaksaa eikä ole liian laihakaan.

Tähän tyyliin kait se kesä meillä etenee..

Ei kommentteja: