torstai 24. heinäkuuta 2014

Voi hellettä

On nyt kyllä lämmitä piisannut ihan liiaksi asti. Edes yöllä ei jähdy niin että voisi koiria juoksuttaa. Tässä alkaa tulla kiire saada koirat kuntoon kauden alkuun.
Mökillä käydessä käytiin soutamassa ja koirat ui perässä (hihnassa). Nisu ei malttanut pysyä rannalla vaan lähti perään  uimaan palaten pian takaisin.
Kiireiden ja heteen vuoksi jäänyt pennun jälkireenitkin vähemmälle. Jospa tämä härdelli laantuu elokuun alkuun ja pääsee taas koiria kunnolla koulimaan ja kuntouttamaan jahtia varten.

Nisu on kasvanut jo mukavasti kokoa. Pieneltähän tuo näyttää poikien rinnalla mutta niin sen kuuluukin.
Riistaviettiä pennulla tuntuu olevan, mutta huomaa että ei ole vielä valmis tosi hommiin vaan uusia asiaoita on vielä liikaa.
Hirven jakarhun hajut kiinnostaa. Juhannuksena päästiin testaamaan ja ihan hyvät ensivaikutelmat.
Käytin pentua metsässä ja ihmettelin kun niin tarkaan haisteli polulla ja oksia. Ei lähtenyt kauas vaan siinä lähi etäisyydellä tutki maastoa ja hajuja. Ajattelin että poroja mahtanut kulkea tästä.
Muutama sata metriä mentiin nisu edelllä ja pian pehmeässä maaston kohdassa oli selkeä karhun jälki. Selvivi sekin mysteeri mitä se niin intona nuuhki.
Samana päivänä pääsi vielä tuoreille hirven hajuille ja siinä tuntu olevan jo enemmän menoa ja meininkiä mutta ei kait ihme kun hirvi oli juuri hetkeä ennen kadonnut metsikköön.
Nisu haki jäljen ilmavainulla ja lähti sitä seuraamaan. Muutaman sata metriä mentyään ylitti ison ojan josta en päässyt yli joten jouduin viheltämään nisun takaisin.
Tästä jatketaan ja koitetaan löytää syksyllä karhuja. Nisu ei vielä pääse karhumetille.


Ei kommentteja: