sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Ensi kertaa jäljellä

Käytiin Tiron kanssa oulujärvellä katsomassa olisiko siellä yhtään hankea vielä tullut, jotta pääsisi harrastamaan jälki hommia. Metsään ei vielä mitään asiaa koska lunta on niin paljon.
Ajettiin jäätietä paltaselän puoliväliin, jonne tein hajujäljen moottorikelkan jälkeen. Edes jälki ei kantanut kunnolla vaan joutui tarpomaan umpihangessa ja vedessä. Vettä oli jään päällä päälle n.5cm.
Jäljen tein karhun rasvalla. Vedin rasva pussissa säilyttämäni villasukat saappaiden päälle ja kävelin moottorikelkan jälkeä. Puoliväliin ja loppuun pudotin lihapullan, jälki oli noin 30m pitkä. Olosuhteet eivät olleet pitkän jäljen kannalla mutta ajatus olikin testata koiraa miten se suhtautuu. En antanut jäljen edes vanheta muutamaa minuuttia pidempään koska koira oli autossa ja näytti et kohta tullaan ikkunsata ulos jos pian päästetä.
Koira otti heti vainun jäljestä. Häntä painui alas ja alkoi pörhistelemään karvojaan. Tiro eteni jälkeä hitaasti ja varovaisesti. Samaan aikaan sattui auto ajamaan ohi ja Tiro säikähti ja säntäili edes takas hetken. Reaktio oli jännä siinä mielessä että Tiro oli jo totutellut karhunrasvaan eikä aiemmin tätä hajua jännittänyt. Varmaan olosuhteet vaikuttivat koska oltiin pois turvallisesta ympäristöstä.
Koira palasi kuitenkin jäljelle ja löysi ensimmäisen lihapullan, tämä vaikutti positiivisesti koiran käyttäytymiseen. Tiro loysi toisenkin lihapullan ja sen jälkeen alkoi häntä taas nousta pystyyn ja meno muuttui iloisen reippaaksi. Tiro palasi vielä moneen kertaan jäljelle ja tutki sitä kiinnostuneena.
Täytyy etsiä parempi paikka ja alkaa käyttämään useammin.

Tiron painoi eilen punnitessa 15,7kg. Nousua siis vajaa kilo. Liikunta ja ulkona olo on ilmesesti alkanut näkymään painon nousussa.

Ei kommentteja: