maanantai 30. elokuuta 2010

Epävirallinen pentunäyttely

Kajaanissa järjestettiin 15.8.2010 epävirallinen pentunäyttely, johon me Tiron kanssa toki mentiin mukaan.
Tiro alkoi jo ennen tuomarin näytille menoa änkyröimään hampaiden näytön kanssa, kun minun serkkuni niitä yritti tutkailla eikä suostunut lopulta näyttämään niitä edes minulle vaikka siihen asti meillä ei ole ollut ongelmia. No senhän saattoi siis arvata kun kehään päästiin mitä tapahtuu, muuten poika antoi hyvin tutkia itsensä, mutta hampaita ei suostunut näyttämään, vaikka tuomari muutamaan kertaan yritti. Sinne meni voitto mahdollisuudet ja kakkossija jäi käteen. Meitä oli siis kehässä kaksi itälaikaa!
Mutta, positiivistakin löytyi, tuomari sanoi minulle, että hän on harvoin kohdannut näin komeaa pentua ja toivoo ettei me luovuteta vaikka nyt jäi rop ja kp saamatta! Pyysi vain totuttamaan hampaiden näyttöön ja antoi hyvät arvostelut kirjallisena! Niin ja kävi vielä sanomassa voittaneelle, että jos Tiro olisi näyttänyt hampaat, niin niille olisi häviö tullut! :)

Tässä tuomarin kirjallinen arvio ihan sanasta sanaan:
Oikein komea pentu. Hampaiden katsomista tulee harjoitella. Hyvänmuotoinen pää, oikeinsijoittuneet korvat. Hyvä kaula. Hyvät raajat. Erinomainen rungon muoto. Pehmeyttä selässä. Hyvä hännän kiinnitys. Liikkuu voimakkaalla askeleella. Hyvä turkki. Käsittelyongelman vuoksi ei kunniapalkintoa!

Eli nyt olemme useamman kerran päivässä harjoitelleet hampaiden katsomista ja alkaa jo sujua hyvin. Vielä kun saisi nuo meidän vieraatkin vilkaisemaan sinne Tiron suuhun!
Ja nyt odottamaan tamminäyttelyä!

Ei kommentteja: