maanantai 30. elokuuta 2010

Metsä treeniä

Viikonloppuna käytiin taasen metsässä hakemassa kokemusta niin koiralle kuin isännällekkin.
Tällä kertaa oltiin liikkeellä vain lauantaina ja samoilla seuduilla kuin viimeksikkin eli Suomussalmella.

Viikko sitten aloitettiin ehkä vähän liian rajusti ja meinasi niin miehet kuin koirakin väsyä liikaa ja sunnuntain reissusta ei oikein enää tullut mitään. Nyt lähdettiin rennommalla asenteella jotta into ja kunto riittäisi paremmin. Olimme kuitenkin jo puoli seitsemän maisemissa ja kotiin lähdettiin neljän maissa iltapäivällä.

Pari kilometriä metsässä kuljettuamme Tiro otti vainun ja hävisi etumaastoon noin 100m päähän josta haukku alkoi kuulua. Kävelimme hitaasti eteen päin ja pian kuului koppelon kutkatus.. Perhana, tuntuu että aivan liikaa lintuja häiriköimässä meidän touhuja kun tähtäimessä oli karhut ja mahdollisesti hyvä hirvi haukku. Koppelo kuului lähtevän lentoon ja muutaman minuutin päästä Tiro haukkui taas. Nyt alkoi jo metson poikia pörähtelemään ympäriltä. Lintukoiran Tirosta leipos helposti viimeisten kokemusten perusteella, mutta kohde eläimet säilyy edelleen nelijalkaisena eikä lintujahtiin ole aikaa tulevaisuudessakaan..

Merkkejä löytyi karhujen liikkeistä taas ihan mukavasti, mutta tuoreet jälkjet loisti poissaolollaan.

Vanha muurahaispesä karhun käsittelyn jälkeen

Heikki tutkimassa karhun kynsimää puuta.

Välillä piti ottaa levon kannalla ja tämä toimikin hyvin sillä tauon jälkeen Tiro jaksoi taas hyvin ravata metässä. Meno on parantunut joka reissulla. Nyt mentiin iltapäivä kevyttä ravia pitkin metsää vaikkakin kohtuu lähellä vielä meitä.


Tauko paikalla iltapäivällä


Puoliväli tauko tulilla.

Lähetyessämme suon laitaa Tiro alkoi vainuta jotain ja kulki nokka pystyssä pysähdellen nuuhkimaan vasta tuleen. Tätä se oli tehnyt aikaisemminkin, kuin se haksisi tuoksuja tuulesta jatkuvalla tarmolla ja näin pääsisi riistan jäljelle. Nyt oli jo selvästi voimakkaammat tuoksut ilmassa, sen näki liikkeist aja vauhdista.
Suon laitaan saavuttuamme teeri hyppäsi puusta lenton. Ajattelin jo että taas nämä saakelin linnut... No ei ehditty kuin muutama askel ottaa kun Tiro jähmettyy suonlaitaan meistä muutaman kymmenen metrin päähän ja amapaiseen juoksuun häntä suorana. tuumattiin melkein yhtäaikaa Heikin kanssa että nyt ei kyllä ole lintu kyseessä.
Ultrapoint gps ilmoitti Tiron menevän melko suraviivaisesti kohti valtion rajaa vajaan 20kmh vauhtia. Menimmä eteen päin etsimään jäkiä oliko kyseessä hirvi vai jokin muu. Hirven jäljethän sieltä löytyi.
noin 500-700m päästä Tiro kääntyi normaaliin tapaan takaisin. Päätettiin lähteä jäljestämään ja hakemaan elukka ylos, jos vaikka saataisiin tirolle sitkeyttä näin ja osoitettaisiin että tätä me halutaan hakea.
Saavuttiin paikkaan josta Tiro palasi takaisin otti se uudelleen vainun ja taas mentiin 500m ja sama homma.. Vielä kerta ja taas lähdettiin, mutta tällä kertaa jälki vei rajavyöhykkeelle eikä päästy enää jatkamaan sitkeys harjoituksia. Ensi kerralla sitten..

Ei kommentteja: