torstai 28. marraskuuta 2013

Rekun pitkä koe 90p.

Lähdin kaveriporukan matkaan muutaman päivän reissulle hirven pyyntiin. Ajatus oli samalla reissulla pitää pari pitkää koetta kun muu porukka jahtaa viimeistä hirveä.
Lauantaina kaverin jämy mettään joka muistaakseni oli 1v9kk ikäinen. Yhtään hirveä kaveri sille ole vielä ampunut mutta hyvin tuntui pelaavan. Pitkän kokeen tulokseksi saatiin 90, 5p. Olis tullut hieman enemmänkin mutta viimenen karkko tuli annettua hieman liian aikaisin kun kiinteä haukku jäi 3min lyhyeksi eikä koira enää tavoittanut hirviä haukkuun asti.

Rekulle pidettiin koe seuraavana päivänä homma meni pitkälti samaa rataa. Lunta oli vain tullut yön aikana niin paljon että ei meinannut etuveto fiatilla päästä enää minnekkään ja konehuone täyttyi lumesta, jonka seurauksena ohjaustehostimen ja laturin hihna lähti irti. Onneks laturin hihna löyty niin saatiin auto taas liikkeelle.
Jäi rekulta saamatta ne agiltypisteet mitkä tiroltakin jää saamatta. Noin 5h erän jälkeen koira luovutti ja tuli pois. Loppupisteiksi kertyi 90p.

Pitihän sitä tiroakin käyttää metässä. Jo perjantaina tiro pääsi haukkumaan yksinäistä hirveä. Tiro normaaliin tapaan tuli pimeän jälkeen pois hakulta joskus viiden jälkeen.
Maanantaina tirolla jälestettiin vasaporukkaa joka kuitenkin oli mennyt väärälle alueelle. Paikan vaihto ja muutaman kilomertin jäleltä sonni ylös. Sonni lähti heti karkkoon ja yllättäen mukana ei sit pysynytkään muutamaa kilometriä pidempään ja tuli vielä suoraan autolle kun odotimme sitä. Ei ollut taas normaalia tirolle mutta näyttää että tiro kärsiin nestehukasta aika herkästi eikä saa lumesta riitävästi nestettä. Jokin keino pitäs keksiä tuohon nesteyttämiseen kun ei taho juoda millään vaikka vettä on tarjolla.

Mahtava viikonloppu oli kyllä. Toivotaan vain ettei tuota lunta tulis lisää nii pääsee vielä mettään.

Ei kommentteja: