lauantai 17. elokuuta 2013

Vihdoinkin jahtikausi alkaa!

Kesä on ollut ikävän lämmin koirien juoksuttamisen suhteen. Juoksut on jääneet vähän liian vähälle ja se näkyy koirien kunnossa. Mielestäni tiron kunto on historian huonoin kauden alkaessa vaikka 10km lenkki meneekin jollain lailla. Rekun kunto vaikuttaa paremmalta, mutta taitaa olla vielä nuoruuden intoa. Näyttäs koirat kaipaavan enemmän liikuntaa mitä vanhemmaksi tulevat.

Nyt on käyty kattelemassa uusia paikkoja Suomussalmella ja uusi leiripaikkakin on valittu. Nyt mukana on asuntovaunu ja saunateltta. Ei taida koti ikävä heti iskeä. Joitakin karhun jälkiäkin on löytynyt, mutta selvästi hirvikanta on kasvanut hurjasti alueella. Eilen illalla kun käytiin nähtiin kaksi hirveä tien pielessä ja kotkakin lähti liihottelemaan männyn latvuksesta. Saas nähdä millaisen ongelman hirvet aiheuttaa karhun pyyntiin..


Rekku tuntuu olevan kovasti kiinnostunut karhuista. Tälle kesälle on oltu jopa haju etäisyydellä jolloin alkoi hihnan päässä mahdoton veto ja haukku metsään. Pian tilanne rauhoittui kun nalle lähtu etenemän.
Jos rekulle onnistutaan karhu kaatamaan on sen kohtalona jäädä pelkästään karhukoiraksi. Saattaa olla mission impossible kun riista veriä löytyy voimakkaasti laidasta laitaan.

Kävästiin vielä Kajaanin näyttelyssä ennen maastoon siirtymistä ja rekun veli jekku oli eka kertaa kehässä. Sertihän sieltä paukahti!! Onnittelut omistajille ja kasvattajalle lappiin!!

Huomenna starttaan kohti S-salmea, saattaa olla taasen uneton yö tiedossa.. Millonhan sitä kasvaa aikuiseksi??

1 kommentti:

MNi kirjoitti...

Kuullostaa mahtavalta!