maanantai 20. lokakuuta 2014

Pitkää koetta reksalle

Kokeiltiin pitkää koetta rekulle järkätä ja odotukset oli kohtuu korkealla. Edellis iltana tiro otti hirvet haukkuun kuuden jälkeen illalla ja haukkui samassa paikkaa puoli kahteen.
Aamulla tietty samalle alueelle kokeilemaan olisko hirvet pysynyt alueella.
Toisin kävi. Rekku irtosi hyvin ja haku maistui mutta hirviä ei vain löytynyt. Olivat lähteneet ja menneet sen verran etäälle että ei ilmavainulla pääasiassa hakeva koira löytänyt.
Vaihdettiin paikkaa ja kokeiltiin uusikis. Taas hakemaan lähti hyvin, mutta mitään haukuttavaa ei löytynyt. Lähdimme koiran perään autolla koska erkani niin kauas. Etäisyyttä taisi olla yli 5km lähtöpaikalta. Rekku kulki hirven kulkureittejä joten oletimme sen olevan jäljellä, mutta kun tien ylityksiä tarkistettiin niin yksin reksan jälkiä siellä vain oli.
Otimme koiran kyytiin ja lopetettiin koe hommat puolen päivän aikaan. En viitsinyt rasittaa koiraa liikaa kun reksa leikattiin alku syksyksystä. Hakukilometrejä tuli jo kuitenkin kolmattakymmentä.
Parhaat hakulenkit kesti reilun 60min.
Tuomarit tarjoili 17pistettä ylituomarille joka kuitenkin karsi pari 1,5 kertoimen pistettä pois sillä ensimmäisellä haku paikalla tuli muutama lyhempikin lenkki. Turhan pitkään koitettiin haetuttaa samassa paikassa vaikka siellä ei mitään ollut. Loppu pisteet siis 14.
Emäntä käytti vielä iltasella nisua metsässä. Pari tuntia hakureeniä ja heti eka hakulenkki irtosi n. 600m päähän. Joka kerta on nisulla haku parantunut kun nyt on käytetty. Tätä pitää nyt jatkaa eikä ole välttämättömyys päästä hirvelle vaan haetaan nyt tyhjässä maastossa ja koitetaan saada etäisyyttä hakuun.
Nyt laitetaan kuitenkin ilmoittautumislomakkeita kokeisiin ja katsotaan miten käy päästäänkö.
Idänsuurriistakoirien mestaruus haukkuihin ollaan jokatapauksessa menossa.

Ei kommentteja: