tiistai 4. marraskuuta 2014

Kylläpä se vastustaa

Viikonloppu meni mukavasti laikojen SM-haukuissa tuomarina. Maastomestari oli tehnyt hyvää työtä ja vain kaksi maastoa oli thjää tai ei ainakaan koirat hirviä löytänyt.
Voittaja haukkui komiat 93pistettä. Onnittelut voittajalle!

Kotona asiat taas pikkusen hankalammalla mallilla. Koirat ulvoo häkissä yöllä ja tietäähän sen mikä siellä on mielessä. Nisulla vaikuttas olevan ensimminen kiima.. Käytin tiroa metsässä pohjustaen tulevaa kisaa Posiolla. Heti näki että mettä ei kiinnosta lainkaan. Hakua ei juuri minkäänlaista. Maksimissaan 350m erkani lenkkiä tehden. Ajattelin et kunto ei tuolla kummene ja lähdin hieman kaveriksi kävelemään ja odottaen että koira liikkuu etumaastossa. Pian alkoi tökkimään nokkaa uuteen lumeen ja lähti perkkaamaan kangasta. Kävin katsomassa niin ei siellä jälkiä näkynyt vaan jokin oli kulkenut ennen lumisadetta.
Palasin autolle seuraamaan tilannetta. Pari tuntia tiro teki kankaalla sykkyrää ja alkoi lähestä seuraavaa tietä. Ajoin vastaan ja aloin pillittämään koiraa pois sillä ilta alkoi hämärtymään.
Pilliin tiro ei reagoinut millään lailla vaan jatkoi selvittelyä. Tässä vaiheessa arvasin hirven haisenvan nokkaan. Pian tiro juoksee kohti reilua kahtakymppiä ja tekee lenkin auton vierestä ottaen suunnan itään. Kävin katsomassa jäljet ja siinä ei muuta näkynyt kuin tiron jälki. Arvasin hirven säikähtäneen minua kun pillitin koiraa ja tiro otti siittä ilmavainun. Palasin takaisin aloitus tiellä ja siellä ne jälet oli. Hirven ja tiron vierekkäin.
Onneks hirvi oli sportti mallia ja reilun kympin juostuaan meni joesta yli jolloin sain tiron pois ja kotiin.

Eilen käytiin rekun kanssa kokeilemassa taas pitkää koetta.
Alku näytti hyvältä ensimmäisen haun ajan, mutta kun jouduin pillittämään koiran pois jotta saan oikeaan suuntaan loppui metsä halut siihen paikkaan. Hakua ei nimeksikkään ja eleet juuri sellaiset että ei vois vähempää kiinnostaa. Jouduimme jalkautumaan jotta saisimme vähän koiraa liikkeelle oikeaan suuntaan. Lopulta jotain löytyi. Pari volahdusta, noin 1km lenkki ja pysähdys 300m lähtöpaikalta. Meno oli sellaista että hirveksi ei uskallettu arvella ihan suoraan vaan aloimme epäillä ilvestä tai karhua. Sellasta siksakkia koira teki.
No löytöhaukku koutenkin pysyi tuon jälkeen paikallaan ja tunnin jälkeen menimmä katsomaan mitä siellä haukutaan. Iso sarvipäähän siellä kahteli koiraa silmiin. Arvasin tässä vaiheessa että peli on pelattu lopullisesti. Rekku ei tullut kutsusta käymään vaan haukkui vain innokkaammin. Karkko seuraavaksi jolloin lähdettiin. Kohtuu vauhdilla koiran pysyessä matkassa kokoa ajan. Olsiko menny noin 3km, en edes tarkistanut ja haukku kiinteyty hetkeksi jatkuen siirtyvänä suoraan vesistöön josta koira palasi tielle. Otimma koiran ja veimme joen toiselle puolen josta nokka pystyssä lähti menemään ja kaartoi oikeall ekunnes alkoi toisen koiran haukku. Sinne se rekun polku sit johti ja homma seis. Taisivat reilun tunnin haukkua kunnes toinen koira lopetti ja rekku seurasi vielä jonkin matkaa palaten takaisin. Eipä ollut lainkaan tyypillistä rekulle. Viime syksynä koiraa ei meninannu saada metsästä lainkaan pois..
Taisi nisun hajut vaikuttaa tähän nuorempaankin melko dramaattisesti..

Nyt kun kokeisiin on matka niin eipä osaa odottaa minkäänlaisia tuloksia koirilta, mutat näillä mennään.
Lisäksi tuli ongelmia tuomari hommien kanssa. Lupautunut tuomari joutui perumaan hyvällä syyllä ja nyt olis Posiolle tuomarin tarve tulevalle viikonlopulle. Saas nähä päästäänkö ollenkaan lähtemään.

Ei kommentteja: