sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Erraus haukut Uurainen 2014

Rekun anssa kävästiin Uuraisilla Erraushaukuissa.
Ajelin Pieksämäelle kaverin luo joka lähti myös tuomariksi jo torstai iltana.
Aamuyöstä herätys ja matkaan.
Edelliset kokeet rekun kanssa on tälle kaudelle menneet ns plörinäksi joten hirmu odotuksia minulla ei ollut tuloksen suhteen vaan ykkönen oli toiveissa.
Maastot arvottiin ja peli saattoi alkaa kysyin maasto oppaalta millasia hirviä alueessa pitäs olla. Pari vasa porukkaa ja yksinäisiä lehmiä. Sonnia tuskin löydetään.
Ajoimme alueeseen ja matkalla tarkistettiin tuulen suunta. Sillä paikalla tuuli kyllä pyörähti väärin sillä eka irtilaskupaikalla tuuli tuli juuri väärältä puolelta.
Rekku ehti kuitenkin irtaantumaan ja teki pikku lenkin josta otin sen kiinni.
Vaihdettiin toiselle puolen johon tuuli kävi hyvin. Takaraivossa hämärä muistikuva että hirvet mahtaa olla juuri niillä alueilla. Näillä nyt kuitenkin mennään.. Koira irti, nokka pystyyn ja menoksi.. Tiesi et kohta haukkuu ja nii  kävi 2min päästä ja oliko 600m matkaa. Haukku oli levotonta heti alkuun ja liikehti. 20min jälkeen pikku karkko joka katkaisi löytöhaukun. Tässä vaiheessa oli jo selvää että pisteet tulee oleman huonot, mutta ykköseen mahdollisuudet vielä.
Homma jatkui levottomana mutta kiinteät haukut ja aateet saatiin kasaan. Täysi erä jne. Eli kaikesta muusta alun jälkeen täysiä pisteitä lukuunottamatta haukkutyöskentelyn laadusta haukun pätkimisen vuoksi. Tästä ei aiemmin olla rekkua rokotettu, haukkutiheys kuitenkin 80haukkua min. Liekkö ollut hirvellä osuutta tällä kertaa asiaan kun huonosti oli aivan paikallaan. Se seudun ainoa sonnihan siellä oli haukussa. Nämä tuppaa olemaan haastavia kisa hirviä. Tutkasta oli selvästi nähtävissä rekun pysäytysyritykset, mutta jos se ei halua pysähtyä niin ei se varmasti pysähdy.
Tottelevaisuuspisteet myös jäi saamatta lukuun ottamatta haun aikana kytkettävyys.
Erä päättyi kiinteään haukkuun jonne lähdin kävelemään. 1,3km oli matkaa ja pääsin tietä pitkin menemään. Autolla ei pääzty kun tiellä oli puomi.
Aloin jo 400m päästä puhaltelemaan hylsyyn ja toivoin koiran tulevan pois. Ei vaikutusta. Pääsin 70m pillittäen mutta ei. Sit aloin huutaen kutsua koiraa ja juoksin kohti jotta edes kunnon karkko. Karkko oli noin 2km johon haukku taas kiinteyty, mutta kun oltiin autolla lähestymässä niin rekku heitti homman ja lähti tulemaan kohti. Saatiin koura kyytiin ja lähdettiin kisakeskukseen. Rt ehdotti että vielä voitas kokeilla hakua kun alku meni niin huonosti mutta koira näytti sen verra väsyneeltä että päätin että lopetetaan.
Loppupisteet 73pist ja sijoitus 4. Tulokseen ei voinut olla tyytyväinen, mutta nyt on varmistettu että rekku alkaa olla normaali kunnossa ja jaksaa tehdä hirvillä töitä.

Mukava oli huomata miten nuoret koirat teki koko erän mittaisia töitä. Nuorin taisi olla juuri täyttänyt 9kk.
Onnittelut kaikille kisassa menestyneille ja tuloksiinsa tyytyväisille.
Kisajärjestäjille myös kiitos. Kaikki sujui hienosti ja kisapaikkakin soveltui hommaan hienosti.
Taidan säästää loput ykköset ensi kaudelle ja keskittyä pennun koulutukseen. No ehkä kerran vielä kokeeseen, katsotaan.

Ei kommentteja: