maanantai 10. marraskuuta 2014

Posiolla Idän suurriistakoirien mestaruus haukuilla

Täytyy heti alkuun todeta että olipa hyvät senssit järjestää haukkukokeita Posiolla.
Majoitusta oli riittvästi tarjolla ja Aneen loman puitteet muutenkin huippuluokkaa tällaiseen tilausuuteen.
Maastot ei kalvenneet kisakeskukselle lainkaan vaan hirviä tuntui olevan todella hyvin koirille haukuttavaksi. Taisi pari maastoa olla vain tyhjää.
Tuonne kannattaa kyllä kauempaakin mennä kisaamaan.

Omalta kohdalta kisa ei mennyt ihan odotustenmukaisesti, mutta tänä syksynä tämä on ollut enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Koira ei pettänyt vaan huono tuuri jatkui ja saatiin haukkuun 2 sonnia. Ylivuoteinen ja 2-3 vuotias sen kaverina. Ei tarvinu kauaa miettiä mitä se haukkuu kun 10min aloituksesta hirvet jolkotteli suoraan auton eteen esittäytymään. Koe siis heti alkuun pilalla.. Emme tästä lannistuneet vaan yritetään loppuun asti kaapia kaikki loput pisteet mitä tarjolla oli. Alku olis muutenkin voinut mennä paremmin sillä hirvet oli turhan lähellä eikä hakuja ehtinyt kertyä yhtä lyhyttä lenkkiä lukuunottamatta. Siinäkin olis ollut vielä parannettavaa ja varmasti etäisyyttä olisi tullut parilla seuraavalla lenkillä.
Tiro pelasi kuitenkin niinkuin pitääkin ja saatiin tarvittavat at.t ilman yhteyden ottoa. Karkkomatkaa tuli enemmän kuin tarpeeksi. Pisin 5,5km. Koira jäi erän jälkeen vielä töihin kutsumis yrityksistä huolimatta. Lopulta aika tarkalleen 9 tunnin kohdalla koira lopetti ja lähti kattelemaan missä se isäntä on. Näyttää nyt vakiintuneen tuo 1h pimeässä jonka jälkeen lopetetaan jos ukosta ei kuulu mitään.
Hyvä näin. Tulos oli vaatimaton 78pist, mutta ei harmittanut lainkaan sillä hirvet oli kohtuu haastavia työskenneltäviä ja tiro teki sen minkä se yleensä tekee, eli pisteet ei jääneet koirasta nyt kiinni.
Jospa sitä joskus tirollekkin saadaan se 90pist rikki, kaikki edellytyksen kyllä on jos vain tuuria hieman hirvien ja löydön suhteen.

AT1


Kisassa oli kyllä mahtavan kova taso. En ihan uskonut kun Jouko sanoi että tarvitaan vähintään 95pist jos meinaa menestyä. Niin siinä kuitenkin kävi ja tulostaso kohosi niinkin ylös että 4 sakkiin mahtui 2x 95pist, 92pist ja 90,5pist. Porukassa oli vielä narttukin. Tämä on todella hienoa rodulle! Onnea vielä kaikille menstyneille ja tuloksiin tyytyväisille!

Kaveri soitteli apuja hirven pyyntiin. Alue sattui matkalle joten ajelin poikien kaveriksi ja annoin koiran käyttöön sillä ei tiro vaikuttanut mitenkään väsyneeltä.
Vasa ja aikainen oli vielä pystyssä ja kuinkas sattuikaan sellainen yhdistelmä löytyi ja kiintiö täyteen heti alkuun. Päästiin sit kotimatkalle jo ajoissa päivä näöllä.

Hyvä reissu, mutta toivottavasti ERRAUS reissu on vielä parempi ainakin tuloksen osalta. Nyt ei kyllä osaa odottaa mitään sillä vaikuttaa että rekku ei ole entisensä leikkauksen jälkeen. Kipeä se ei ole mutta jotenkin tuntuu olevan vähemmän virtaa.. No jospa sieltä edes ykkönen =)

Ei kommentteja: