maanantai 24. marraskuuta 2014

Mukava viikonloppu takana

Ajeltiin pojan, nisun ja rekun kanssa mökkeilemään viikonlopuksi. Tarkoitus oli juoksutella koiria ja viettää laatuaikaa pojan kanssa. Sen verran on haipakkaa ollut että tuo lasten kanssa touhuilu on jäänyt vähemmälle.

Lauantai aamuna lähdettiin liikkeelle aamuhämärissä ja eka paikkaan tultua laskettiin rekku irti. Ajatus oli että laitetaan rekku haukkumaan ja haetaan nisulle omaa hirveä.
Rekku lähti hakemaan tehden 800m ulottuvan ensimmäisen lenkin. Ohjasin rekun toiseen suuntaan jonne eteni reiluun kilometriin käyden tiellä kääntymässä. Paluu matkalla kiertäessä hieman sivulta törmäsi hajuihin ja löysi hirvet. Haukku alkoi taimikossa josta siirtyi vajaan 300m sakeammalle alueelle jokivarteen jääden sinne paikalleen.

Lähdimme nisulle etsimään hirveä. Löysimme tuoreet jäljet joille laskin tytön hakemaan. Ilmeisesti hirvi oli juuri mennyt siitä kun lähti ilmavainulla etenemään vauhdilla.
Kävi kuten arvelin ja hukkasi jäljen. Nisu juoksi reilun kilometrin päähän seuraavalle tielle jonne mennin katsomaan ja eihän siinä tien ylityksessä enää jäkiä ollut. Nisu teki alueeseen pikku lenkkiä mutta ei lähtenyt irtaantumaan riittävästi. Treeniä vielä vaatii hakuhommat.

Välillä oli tarkoitus paistaa pojan kanssa makkarat, mutta eihän niitä muistettu ottaa mukaan. Halotkin oli unohtuneet lähtiessä. Poika tuumasi viisaan oloisena ettei pitäs niin intona lähteä että eväät jää kotiin.. Aivan..

Rekku haukkui ilta hämärään jolloin karkoilla sain rekun pois noin 7h haukun jälkeen.

Seuraavana aamuna lähdettiin nisun kanssa kahdestaan metsään. Menimme hieman eri paikkaan mutta lähelle aluetta mistä eilen aloitettiin. Lähdin nyt kävelemään maastoon sillä tarkoitus oli etsiä supin kolo mistä sain vinkkiä.
Nisu liikkui mukavasti etumaastossa 200-400m. Ajatuksissani myhäilin tyytyväisenä ettei tyttö ihan jaloissa pyörinyt.
Sama vasaporukka oli tullut alueen halki ja nisu tarttui jälkeen. Meni vain väärään suuntaan reilut 2km seuraavaan tiehen kunnes meno tökkäsi ja palasi teitä pitkin takaisin.
Ohjasin nisun oikeaan suuntaan jälkeä pitkin ja taas mentiin hienosti isoon ojaan asti noin 700m johon meno tyssäsi. Seurasin jälkiä varmistaakseni menikö koira jälkeä pitkin vai juoksiko muuten vain. Kyllä sieltä löytyi hirven jäljet puron yli. Hyvä ettei likka mennyt perässä sillä tuolta ei omin avuin yksikään koira pääse ylös..


Tuon jälkeen kun nisu lähti uudelleen jäljelle ei sitä näkynyt kuin vilaukselta. Nisu liikkui minusta noin 400-800m alueella hakien ja tutkien jälkiä.
Kävelin lähemmäs nisua ja kutsuin luokseni jolloin lähdettiin ja vaihdettiin paikkaa.
Menimme seuraavalle tielle josta löysimme taas samat hirven jäljet joita taas lähdettin jälestämään. Porukkaan oli tarttunut lisää hirviä pian tien ylityksen jälkeen. Jälestimme parisen kilometriä mutta sitten alkoi kaukaa edestä kuulumaan koiran haukku. Palasimme takaisin ja lähdimme etsimään sitä supin koloa. Sehän löytyi.Asukit eivät vain olleet kotona. Edellisenä päivänä kaveri oli löytänyt kolon ja saanut ne liikekannalle. Jospa ne ensi kerralla olisi kotona.

Todella mukava ja vähän erilainen viikonloppu takana. Keli oli aivan mahtava ja oli mukava seurata pennun liikkeitä. Nyt pitäs saada tälle neidille oma hirvi haukuttavaksi. Kaverin kanssa tuo on jo haukkunut pitkäänkin mutta, yksin työskentely puuttuu. Intoa onneksi on!
Ei kommentteja: