keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Nisun kanssa metsässä

Nyt on aika aloittaa nisun kanssa metsässä käynnit uudelleen. Tässä on tullut taukoa kun on noi koe hommat häirinneet koulutusta.
Nisu on kyllä saanut hyvää oppia kuluneen syksyn aikana ja nyt on saanut rauhassa sulatella kokemuksiaan muutaman viikon.

Käytiin Sunnuntaina vähän ulkoilemassa ja testaamassa miten haku hommat maistuu. En odottanut alueella olevan hirviä kuten ei ollutkaan. Ainakaan jäkiä ei ollut eikä nisu vainunnut mitään.
Alku vaikutti hankalalta. Etäisyyttä ei halunnut ottaa 200-300m enempää vaikka vauhtia piisasi yllin kyllin.
20kmh edestakas ryntäillen mutta aina reilun 200m päästä stop ja pian ukon luo.

Selvästi on nähtävissä että löytyy molempia ilma ja jälkivainua. Ehkä jälkivainu on vahvempi. Muutamia jälkiä se perkkaili itsekseen pitkiäkin aikoja. Jäniksiä mahtoivat olla. yhdet jäniksen perkkuu jämätkin löytyi.

Kun asetuin autoon syömään ja värkkäilemaan tabletilla enkä huomioinut Nisun liikkeitä ollenkaan alkoi hakulenkit hieman pitenemään ja teki pistoja vähän joka suuntaan. Kärsivällisyyttä tämä nyt vain vaatii. Metsä kiinnostaa kovasti mutta ei passa itsellä mennä pilaamaan hakua, uskon että sitä alkaa löytymään tämän syksyn aikana.

Pian nisu löysikin jotain mukavia hajuja/jälkiä mitä seurasi muutaman sata metriä ja jäi paikalleen haistelemaan. Aikaa kului ja päätin mennä katsomaan mitä se touhuaa 500m päässä. kun pääsin paikalle alkoi kauhea haukku kuuseen. Mitään en nähnyt ja jäljistä ei saanut mitää selvää sillä nisu oli tallonut joka paikan.
Sain houkuteltua nisun matkaan kun aikani kutsuin ja viheltelin. ei tämä ainakaan ensimmäisenä ole hajuja jättämässä vaikka kutsuu. Taitaa tulla samanlainen kuin noista uroksista ettei saa yhteyden ottoja kun vähän kasvaa. Kerran olen sen saanut hirvihaukulta käymään luonani. Tätä pitää kyllä treenata ennen kuin alan ampumaan enempää riistaa.

Nisu on kasvanut jo aikuisen kokoon ja omasta mielestä näyttää nätiltä ja oikealta laikalta. Pitänee tamminäyttelyyn mennä tämän kanssa käymään.

Muutamia kuvia nisusta. Nisulla kaksi pantaa siinä vaiheessa kaulaan kun lopetin aktiivisen seuraamisen ja keskityin omiin askareisiin. Haukku hälystä ei kyllä ollut hyötyä kun pannat hakkasi yhteen jatkuvasti 20ktr/min kun se liikkui..Ei kommentteja: