maanantai 31. joulukuuta 2012

Katsaus vuoteen 2012

vuosi alkaa olla lopuillaan ja tänä vuonna onkin tapahtunut paljon.
Tammikuussa syntyi Rekku ja maaliskuussa uusi koira vauva tuli meille. Rekku pääsi tutustumaan heti Tiroon ja kaikki meni hyvin, arvojärjestys on alusta asti ollut selvillä, joten tappeluilta on säästytty.
Rekku kasvoi kovaa kyytiä ja kesän lopulla alkoi olla Tiron kokoinen ja hirvijahdin loputtua Rekku oli kasvanut Tiron ohi. Tiedossa olikin että Rekusta tulee iso poika. Tällä hetkellä Rekulla on painoa 33 kg ja säkäkorkeus on n. 67 cm, vaikka korkeutta on aika vaikea mitata. Onneksi tämä jättiläinen on hyvä luontoinen!
Kesä meni Rekkua totuttaessa metsään, alussa tuntui, että Rekku ei lähde mihinkään meidän vierestä, sitten elokuussa menin katselemaan sieniä muutaman kilometrin päästä kotia ja otin Rekun sienikaveriksi, niin koira otti jalat alleen ja tuli kotiin. Onneksi oli tutkapanta kaulassa, minä soitin Esalle, että menee koiraa vastaan, niin eihän se ehtinyt, kun Rekku oli jo tyytyväisenä ollut Tiron häkin vieressä! :) Tässä vaiheessa alkoi tuntua siltä, että kyllä tästä vielä hyvä hirvikoira saadaan.
Tiroa vaivasi pitkin kesää korvatulehdus ja karhujahti meni sen takia mönkään. Tirolla oli myös traumoja hirveltä päähän saadusta potkusta. Käytimme pojat konehirvellä, Rekku sai ensikosketuksen hirviin ja Tiro sai terapiaa! :)
Hirvijahdin aloitus onnistui yli odotusten, aloitus viikonlopun saldona: Tirolle 2 hirveä ja Rekulle yksi! Oli niin helpottavaa huomata, että Tiro on toipunut korvatulehduksesta ja alkaa olla varma toiminen taas! Tässä vaiheessa uskalletiin alkaa miettiä haukkukokeita Tirolle! Ja meidän Rekku, olihan se niin odottamaton kaato, meidän toiveena oli Rekun eka syksyllle, että poika saisi edes jonkinlaista haukkua aikaiseksi, mutta että kaato, se oli aivan mahtavaa!
Syksyn lopullinen hirvisaldo oli: Tirolle 6 kaatoa ja Rekulle yksi.
 

 
 
Kun Tiro saatiin taas toimimaan hirvillä, niin haukkukokeet olivat tavoitteena, pohjalla oli vuodelta 2011 avo1, joten tästä oli hyvä jatkaa! 17.11 Tiro kävi esa haukuissa ja sieltä oli kotiin tuomisena 88 pistettä! Tästä jatkettiin kokeissa käyntiä ja 27.12 Tiro haukkui neljännen ykköstuloksen pisteillä 87,5 ja näin ollen KVA:n!
Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut haastava, hauska, muistorikas ja ihana!
Haluan kiittää kaikkia lukijoita ja toivottaa onnellista Uutta Vuotta 2013.
Lisäksi haluan kiittää ja onnitella Tiron kasvattajia Rämynperässä ja toivottaa heille ihanaa uutta vuotta 2013!

Ei kommentteja: