perjantai 21. joulukuuta 2012

Yhteenvetoa Rekun syksystä

Rekun syksy meni todella hienosti ja tapahtumia saatiin jonkin verran. Vielä jäi arvailujen varaan et millainen metsäkoira siitä tulee sitkeyden puolesta. Haku oli nuorelle koiralle mielestäni hyvää ja vauhdikasta, ehkä liiankin vauhdikasta. Vauhtia piisaa haussa jopa 20km/h..
Paras löytömatka oli noin 2km, mutta jäi myös löytämättä hirvet kohtuu läheltä. Toisaalta saattaa olla omaa vikaa kun ei ehkä tullut annettua tarpeeksi aikaa tai koiran liikkeet tuli tulkittua väärin..
Loppu syksystä Rekun haku parani edelleen eikä rekku jää autolle ihmettelemään mitä se isäntä aikoo vaan lähtee metsään hakulenkeille ihan omin neuvoin. Jos erehdyn metsään mukaan kuten tarkistamaan mitä se on siellähaukkunut niin silloin lenkit lyhenee ja vahditaan ettei isäntä eksy metsään.
Rekku on vielä 100% kaiken riistan koira. Kaikki mahdollinen haukutaa ja tapetaan jos kiinni saa. Tämä tulee muuttumaan ajan myötä.
Rekku on kasvanut hyvin, vähän liiankin hyvin. Rekun säkä on noin 68 tällä hetkellä ja painoa noin 32kg. Iso poju, mutta niin oli odotettavissakin. Tiron kanssa on arvojärjestys hyvin selvillä eikä kinaa ole tullut. Leikkiä lyövät häkeissään aidan erottamina. Ainoa kahakka oli syksyllä ja se johtui mustasukkaisuudesta kun rapsuttelin rekkua josta tiro kimpaantui, mutta lopussa kaverukset nukkuivat vierekkäin teltassa.

Tässä muutamia rekun töitä. Ensimmäisenä aloitus viionlopun kaato.
http://ramynperan-tiro.blogspot.fi/2012/09/huippu-hirvikauden-aloitus.html

Toinen työskentely
Rekun toinen työskentely joka loppui aikas lyhyeen. En tiedä oli syynä kokemattomuus vai sakea maasto. 
Kaikki punaiset viivat ei ole haukkua vaan pannan haukun herkkyys oli säädetty väärin ja antoi haukkua sakeassa maastossa jossa risut hakkasi pantaan.
http://ramynperan-tiro.blogspot.fi/2012/10/rekkun-kanssa-metsalla.html

Kolmas työskentely
Tällä kertaa rekku tuhlaa energiaansa hakuun vähän turhan paljon. Sahaa alueella edes takaisin pitkän aikaa vauhdilla eikä löydön tapahduttua jatka kovin pitkään. Tässä tilanteessa jäi arvoitukseksi mikä riista oli rekun edessä sillä koira meni rajojen väärälle puolelle. Hyvää hakua jokatapauksessa.

http://ramynperan-tiro.blogspot.fi/2012/10/haastava-mutta-mukava-viikonloppu-takana.html 

Neljäs työskentely
Tällä kertaa en ole 100% varma minkä perässä rekku oli vaikka jäljiltä käytiin toteamassa et poroja, mutta alueessa oli myös hirviä siellä lähellä mihin rekku haukun lopetti. Eli saatoimme erehtyä jäljistä..
http://ramynperan-tiro.blogspot.fi/2012/11/jouksu-hirvia.html

Rekun haku on näistä työskentelyistä vain parantunut. Joten ensi vuodelle ihan hyvät merkit. Toivotaan että sitkeyskin kasvaa niin että kaatoja alkaa tulemaan.

Ei kommentteja: