tiistai 24. syyskuuta 2013

Hirvijahti kolkuttaa ovella

Nyt on taas vaihteeksi kotiuduttu karhujahdista. Karhun jätöksiä on jonkin verran löytynyt mutta itse tilanteet on jääneet saamatta.. Hirviä tuntuu olevan joka paikka täynnä ja vapaa haku päättyy aina hirvihaukkuun vaikka paikalla olisi ollut karhun hajuja.
Itse olen kärsinyt selkä tai jalkavammasta, eihän nuo lääkärissä olleet varmoja mikä mulla on.. Kolme viikkoa on olleet liikut vähissä enkä ole hirveästi pystynyt maastossa liikkumaan.
Tälle vuotta ei olla saatu aikaseksi muuta kuin muutamaa jäljen selvittely.
Onneksi kautta ja lupia on vielä jäljellä.

Hirvijahdin odotan sujuvan hienosti, ainakin tiro on mahdottomassa iskussa!
Rekulla homma on vaihdellut aika lailla. Haku on hyvää ja löytää hirvet helposti, kylläkin pääasiassa ilmavainulla. Haukut siitä huolimatta on jääneet vähiin. Hirvet lähtee yleensä löydöstä rajuun karkkoon jonka mukana pentu ei pysy. Odotan että tälle vuotta koira viisastuu ja sitkastuu sen verran että homma alkaa onnistua. Vielä homma näyttää epävarmalle.
Kova riistavietti kaverilla kuitenkin on. Eritoten oravat ja jänikset häiritsee jahtia kohtuu pahasti. Hieman olen saanut oravahaukkuja karsittua, mutta jänis on paha.. Johtunee osin siitä että sai yhden keskenkasvuisen kiinni tässä vasta.

Pitänee karhujahtia jatkaa viikolla hirvijahdin yhteydessäkin kun tuota vapaata tuntuu piisaavan, riittäs vielä rahatkin polttoaineisiin niin hyvä olisi.

Tälle vuotta olen suunnitellut tiroa laikajärjestön sm-kisoihin, mutta saa nähdä päästäänkö. Kokeisiin en ole koiraa saanut vietyä eri syistä alkukaudesta ja hirvijahdin aikana en meinaa kokeissa käyttää. Katotaan päästäänkö viimevuotisilla tuloksilla mukaan. Jospa sinne ei tule koko koetta täyteen kva koiria, jolloin osallistuminen on mahdollista.
Hirvijahdin suhteen minulla on itsevarma olo, mutta toivon karhukontakteja vielä tälle syksyä. Kaato pitäs koirille saada viimeinkin..
Hyviä hirvihaukkuja kaikille lukijoille!

Ei kommentteja: