perjantai 6. syyskuuta 2013

Tiro ja rekku hirvihaukulla.

Lähdettiin katselemaan karhuja paikalle josta löytyi tuoreet jätökset. Koira merkkasi hajujälkiä varvikossa jotka johti hankaalaan taimikkoon. En löytänyt hirven jälkiä alueesta jota Tiro tutki joten päätin päästää koiran irti. Tiro lähti jälkeä pitkin etenemään yli tien. Kävin tarkistamassa tien josta jälkiä ei erottanut. Ainakaan hirven perässä sen ei siis pitänyt olla. Vajaan kilometrin päästä alkoi haukku. Haukusta arvelin siellä olevan hirven ja näin olikin kun kävin asian tarkistamassa. Parin tunnin jälkeen laitoin Rekun kaveriksi haukulle kun jahti päivä oli jo pilalla (Tiroa ei saa haukulta pois). Hirvet löyty noin 7:00 ja 16:00 koirat oli auton kyydissä taas.

Rekku löysi aiemmin hirvet joita se ei kuitenkaan jäänyt haukkumaan kun hirvet pysähty vaan lähti juosten takasin. Rekku vilkaisi vasemmalle ennen karkuun lähtöä. En tiedä oliko siellä jotain pelottavaa kuten susia ja asia jäi mieltä vaivaamaan koska aiemmin rekku olityöskennellyt jo ihan hyvin.
Tuon epävarmuuden vuoksi laitoin rekun tiron kaveriksi ja ainakin silloin haukku onnistui hienosti. Noin 7 tuntia rekku oli hirvillä tiron kanssa. Hirvi meni lopussa kun tarpeeksi karkkoja annoin järven yli jolloin koirat luovutti. Joen ylityksiä tuli puolen kymmentä haukun aikana.

http://www.videoita.fi/video.php?id=893&sort=1

2 kommenttia:

MNi kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa tuli nähtyä nyt tollanen "koira työssään" -video. Aika mukava seurata että mitä se koira on tehny. Mistäs tollasia vehkeitä saa?

Esa kirjoitti...

Nuo liivit on ite tehty ja kamerana on contour roam2. Valmiita systeemejä on kameravaljas.fi sivuilla ja burrisilla on myös. Kyllä tuo on ihan mukava systeemi niin näkee mitä se koira oikeasti siellä touhuaa..