tiistai 3. syyskuuta 2013

Tuoreilla hajuilla.

Pari päivää vierähti taas jahti hommissa. Nyt piti palata kaupunkiin auton korjuuseen kun katsastusaika lähestyy. Yllättäen ducatoon pitää uutta peltiä asentaa kohtuu runsaasti..
Paluu korpeen mahdollisimman pian, mutta viikonlopuksi pitänee vaihtaa lajia ja käydä lohia uistelemassa Pielisellä.

Toissa päivänä lähdin maastoon ja päästin tiron vapaaseen hakuun. Pian koira merkkasi varsitien varrelta hajujäljen joka johti kankaalle. Tiro nuuhki tarkkaan marjapuskia jotka piti käydä itsekkin tarkistamassa. Marjat oli riivitty parempiin suihin, tuskin Thaimaalaiset oli tuolla kohtaa elantoa hankkimassa olleet =).
Tiro lähti jälkeä eteen päin hakemaan marjasuuta ylös. Jälkiä en paikalta löytänyt. Jäin varsitien varteen seuraamaan tilannetta ja hain maastosta korkeampaa kohtaa jotta pannan päivitykset tulisi paremmin perille. Data liikenne tökki ihan kiitettävästi ja harmittelin miksi en laittanut garminia lisäksi koiran kaulaan.
Lähdin hissukseen perään kävelemään ja saavuin pienelle hakkuulle josta oli hyvä näkyvyys tiron kulkemalle reitille. Jäin odottamaan miten tilenne kehittyy. Noin 1,5h jälestyksen jälkeen koira alkoi pyörimään kangasta ympäriinsä. Ilmeisesti nalle oli syönyt kankaalla eikä tiro läytänyt poistumis jälkeä vaan palasi takaisin. Lähdin palaamaan itsekkin takaisin samaa reittiä mitä koira oli kulkenut ja löysin auki revityn ampiaispesän jossa ampiaiset pörräsi. Nyt olin 100% varma että asialla oli karhu vaikkei tassun jälkiä löytynyt.


Palasin autolle jolla saavuttaisin jäljen pään paremmin. Soitin matkalta kaverille jos he haluaisi tulle kaveriksi kaivamaan nallea ylös. Pojat kurvasi paikalle ja laskettiin norjanharmaa kankaalle johon tiro oli lopettanut. Siitä alkoi jälestys joka kesti viiden kieppeille iltapäivällä. Pitkästi toistakymmentä kilometriä harmaa jälesti mutta lopussa tuli hukka joen ja tien risteykseen, jota se ei saanut selvitettyä. Päätimme lopettaa siltä päivää. Tien ylityksiltä löydettiin pienen errauksen jäljet.

Eilinen päivä meni ihmetellessä juniorin käytöstä.. Aamulla vapaassa haussa rekku sai vainun hirvistä ja ja lähti niiden perään. Haukku alkoi mutta hetimiten koira otti pakkia n. 50-100m jatkaen haukkua hetken kunnes palasi takaisin..
Rekku oli edellisellä viikolla haukkunut sarvipäätä jo ihan hienosti mutta nyt on mennyt jotain pieleen. Kotona tarkistin kamerasta mitä haukulla tapahtui. Hirvet oli pysähtyneet ja olisi seisontahaukku voinut alkaa kun rekku ilman syytä peräänty hirviltä ja tuli pois. Nyt mietityttää tapahtuiko jotain sonnin haukussa aiemmin vai oliko koira nyt liian väsynyt?? Aika näyttänee mikä junioria vaivaa. Taidan jättää rekun nyt kotiin lepäämään vähäksi aikaa,
Vielä käytiin paikkoja läpi ja hieman liian vanhat jäljet löytyi, mutta ei onnistunut niiden seuraaminen kun alueella oli tuoreita hirvien hajujakin häiritsemässä. Tiro otti ilmavainun varmaan hirvistä ja karmee kiskominen alkoi jolloin koko homma meni persiilleen. Makuuta ei löytynyt eikä kyllä jäljetkään kiinnostaneet kun ilmassa oli sulotuoksuja. Ainakin tiron hajuaisti on palautunut mikä hyvä.

Homma jatkuu ja toivottavasti tuoreita jälkiä löytyy jotta saadaan koirille kokemusta. Tiukassa on jäljet olleet yksissä miehin katellessa.
Tämäkin paskakasa oli hieman liian vanha..


Ei kommentteja: