lauantai 28. syyskuuta 2013

kauden eka kaato tirolle.

Nyt se kauan odotettu hirvijahti on alkanut ja homma lähti hienosti käyntiin. Aamulla löysättiin rekku ensimmäisenä irti ja ei kauaa mennyt kun haukku kajahti. Hirvi käyttäytyi rauhallisesti mutta liikkui kokoajan. Oltiin kohtuu lähellä pitäjän rajaa ja riski menettää hirviomi suuri. Koitin autolla ajaa eteen ja hätyyttää hirven oikeaan suuntaan, mutta just silloin jäi paikkatieto saamatta ja hirvi kiersi minut ja jatkoi kohti Taivalkoskea. Hirvi meni joesta yli pariin otteeseen mutta se ei junioria hidastanut. Pari tuntia menoa jatkui kunnes saatiin koira pois. Vaikka kaatoa ei tullutkaan niin olin tyytyväinen koiran töihin. J8nkin verran on kauden aikana ollut epäilyjä onko rekku vielä valmis tosi hommiin, mutta näyttää se olevan kun ei vain lähde hurjaan karkkoon. Jospa se huomenna...

Vaihdoimme hieman paikkaa ja laskimme tiron irti. Paskalenkin jälkeen piti käydä hieman saattelemassa että koira lähti oikeaan suuntaan,  mutta pian tiro löysi jäljet ja kaivoi hirven ylös. Haukku oli hetken paikallaan kunnes lähti hitaasti etenemään kohti jokea. Haukku pysähtyi joen lähelle jolloin lähdimme koittamaan ampumatilaisuutta. Kilometrin käveltyåmme tuli karkko vaikka matkaa oli vielä 500m, ja näytti että joen yli menee.. palasimme autolle ja koko tuon matkan oli paikkatiedot hukassa. Autolle päästyämme humas7n koiran käyneen joen toisella puolen ja palanneen takaisin suolla olevaan saarekkeeseen haukkumaan. Matkaa inhottavat 1, 4km ja märkää rämettä sekä suota..
Makkaranpaiston jälkeen uusi yritys. Pääsin noin50m jolloin näin tirosta vilauksen mutta hirvistä en. Sit se kirottu karkko tuli. Suoraan joen yli päättyen n.100m päähän pitäjän rajasta. Eikun autolle ja vielä koittamaan.
Pääsimme sensseille ja matkaa440m. Isä lähti tällä kertaa. Seurasin autolta miten homma etenee ja huomasin hirven valuvan hitaasti pois päin isän saapumis suunnasta poikki vanhojen ojitusten. Päätin lähteä kaveriksi passiin parin ojan päähän etenemis suuntaan. Ojitus oli kasvanut sen verran umpeen että minun piti mennä lähemmäksi kuin olisin halunnut. Olin noon 70 päässä haukusta kun paukku kajahti. Sonni siellä oli kötällään ja koira kimpussa. Kyllä tiro oli täpinöissään niin monen haukun jälkeen kaadosta.
Huomenna jatketaan ja annetaan rekulle enemmän aikaa jos saataisiin sillekkin kaato vielä.


Ei kommentteja: