lauantai 20. lokakuuta 2012

Tirolle 9. kaato.

Aamulla lähdettiin juuri ennen valkenemista metsälle ja niinhän siinä kävi ettei päästy sinne minne aiottiin vaan oltiin vasta kolmas yrittäjä. Palattiin hieman takaisin päin alueelle joka on hirvien kulkureittejä.
Laskettiin tiro irti ja toisella hakulenkillä 700m päässä alkoi haukku.
Odoteltiin ja sovittiin että minä lähden kokeilemaan haukulle. Maa oli jäässä ja maasto tiheää. Aikani hiippailtuani pääsin näkö etäisyydelle ja näim lehmän ja vasan mutta enampunut kun pari lähti heti liikkeelle ja olisin joutunut takapuoleen ampumaan.
Vielä pari kertaa kokeilin saada ampumatilaisuutta mutta ei onnistunut joten palasin autolle pitämään taukoa.
Kahvin ja parin leivän jälkeen tarkasteltiin tilannetta uudelleen. Todettiin että porukka hivuttautuu hitaasti takaisin lähtöpaikkaansa. Lähdin uudestaan kokeilemaan nyt sellaisella taktiikalla että jäisin odottamaan että porukka tulisi syliini sopivaan paikkaan.
Jouduin kuitenkon hiipimään taas turhankin lähelle mutta jäin odottamaan jos ne tulisi itse näkyviin pusikosta. Pian lehmä ja vasa juoksikin valitsemani ampumasektorini läpi mutta ne meni niin hankalasti kynnöksen pohjalla ettei vasaa saattanut ampua. Tiro juoksi perässä. Kun jo ajattelin et ei tämä onnistunut vieläkään tuli sonni kaksi piikkiä puolellaan perässä. Se oli sen verran korkea eläon että päätin ampua. Sonni putosi paikoilleen. Tiro työskenteli edelleen vasan ja lehmän kanssa eikä noteerannut ampumista.
Emme saaneet näistä vasaa eräksi kuten suuniteltiin vaan pari painui ii-joen yli lopulta ja homma loppui siihen.
Hyvä päivä ja huomenna junioria juoksuttamaan.


1 kommentti:

MNi kirjoitti...

Onnittelut :) Joskus se tilanne tulee kun sitä vähiten odottaa..